Koşu Bandı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Koşu Bandı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Koşu Bandı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Koşu bandı seçimi, bu ürünlerin hem sağlığa yönelik kullanılması hem de maliyetli olması gereği önem teşkil etmekte. Sık sık değiştirilemeyecek, büyük ebatlı ürünler arasında yer alan koşu bantlarını seçerken önemli tüyolar yok değil. Evine, yaşam alanına yeni bir koşu bandı almak isteyen tüketiciler de bu açıdan hangi kriterleri dikkate alması gerektiğini araştırmakta. Doğru bir koşu bandı seçimi farklı pek çok unsura göre ilerlediği gibi, tüketicilerin beklentileri de bu noktada önem kazanır.

Koşu Bandı Taşıma Kapasitesi

Spor & fitness dünyasının vazgeçilmez spor aletlerinden biri koşu bantlarıdır. Koşu bandı alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında ise ürünün taşıma kapasitesi ilk sıralarda yer alır. Koşacak kişinin, koşu bandının taşıma kapasitesinden emin olması ve kendisini taşıyabileceğine güvenmesi gerekir. Aksi takdirde ciddi kazalar doğabilir. Kilogram cinsinden farklı pek çok taşıma kapasitesi bulunmakla birlikte, kişilerin kendi ağırlığından biraz daha fazla taşıma kapasitesine sahip olanları tercih etmesi önerilir. Örneğin, koşu bandını kullanacak kişi 100 kg ağırlığında ise 120 kg taşıma kapasiteli bir koşu bandını seçmek daha avantajlı olabilir.

 

Koşu Bandı Hız Seviyesi

Hangi koşu bandını almalıyım, diye merak eden kullanıcılar inceledikleri modellerin hızına da dikkat etmeli. Genellikle ev tipi koşu bantlarında 12 ve 14 km / saat hızlar bulunur. 10 km / saat gibi daha yavaş veya 16 km / saat gibi daha hızlı seviyelere sahip koşu bantları da var. Özel bir koşma hızına gerek duyulmuyorsa genellikle 10 / 12 ya da 12 / 14 km / saat hızlarındaki standart koşu bantları yeterli.

 

Zemin ve Yürüyüş Alanı

Koşu bandı özellikleri nasıl olmalı bakıldığında, ürünün zemin kalitesi ve yürünecek alanın büyüklüğü de öne çıkar. Esnek zemine sahip koşu bantları genel olarak daha avantajlı modeller arasında lanse edilir. Normal zemine göre esnek zeminli koşu bantları ayak ağrısı ya da kramp gibi problemlere neden olmayabilir. Bir diğer kriter ise zeminin büyüklüğü. Modele göre değişmekle beraber 35 ile 65 cm arasında değişen genişlikler ve 110 ile 160 cm arasında değişen uzunluklar yaygındır. Yürüyüş alanının boyutları büyüdükçe konfor da maliyet de artış gösterir.

 

Eğim Ayarları

Koşu bandı alırken dikkat edilecek hususlar arasında eğim de önemli bir konudur. Eğim ayarları sayesinde zorluk seviyesini artırmak, azaltmak kolaylaşır. Hız ayarı kadar eğim ayarı da daha fazla kalori yakımını sağlayabilir. Daha fazla kalça kası da yine eğim sayesinde mümkün. Farklı kas gruplarını çalıştırmayı amaçlayanlar bu nedenle eğim ayarı açısından zengin modelleri tercih edebilir.

 

Koşu Bandı Motor Gücü

Koşu bandı nasıl seçilir, sorusunun bir diğer yanıtı da motor gücüyle ilgilidir. Ev tipi koşu bantlarında genellikle kömürlü DC motor tipi kullanılır. Buna karşın daha profesyonel modellerde ise AC motor tipi görülür. Yoğun kullanımlar için AC motora sahip profesyonel koşu bantları daha idealdir. Spor salonlarında bu nedenle AC tipi motora sahip koşu bantları sıklıkla kullanılır. Buna ek olarak devamlı motor gücü tipinde olanlar da bir adım öne çıkar.

 

Garanti Belgesi

Koşu bandı alırken nelere dikkat edilmeli bakıldığı zaman son olarak garanti belgesi ve sertifika gibi kriterler devreye girer. Tamiri hem zahmetli hem de maliyetli olan koşu bantlarında bu nedenle garanti belgesi de önemli bir kriter. Uzun garanti süresine, yaygın servis ağına sahip koşu bantları uzun vadede daha avantajlıdır. Bu sayede maliyet açısından daha güvenceli bir izlenim sunar.

Yorumlar

Yorumunuz için teşekkür ederiz!

Daha yeniDaha eski
google news bton