Twitch İnternet Korsanları Tarafından hacklendi!

Twitch Bilgisayar korsanları tarafından hacklendi!

Twitch, yayıncılara aylık ödemeleri de dahil olmak üzere birçok şey hakkında büyük bir sızıntı yaşadı.

Twitch, geçtiğimiz günlerde belirsiz kişiler tarafından hacklendi.  Ele geçirilen veriler internet ortamına yüklendi ve internete yüklenen   125 gb'lık dosyaya göre kullanıcıların bilgileri de sızdırıldı. Ayrıca Twitch'ten yayıncıların kazandığı paralarda sızdırıldı. Kullanıcıların büyük bir servet diyebileceğimiz hatrı sayılır gelir elde ettikleri ortaya çıktı. 

Twitch İnternet Korsanları Tarafından hacklendi!


twitch i Hecleyen kişinin kimliği hala gizliliğini korumakta ve ele geçirdiğ 125 gb lık veriyi 4chan isimli tartışmalı bir platforma yüklediği belirtildi. twitch in heclenmesiyle en çok para kazanan hesaplarda ortaya çıktı ve internette dolaşan paylaşımlarda bazı kullanıcıların listeside fotografta yer alıyor. İnternetteki bazı kaynaklarda ise Jeff Bezos'un fotografının twitch arka plan fotografı olarak konulduğu belirtiliyor. sistemin heclenip verilerin ele geçirildiği doğrulandı. Bilgisayar korsanları Jeff Bezos Twitch için 970 milyon dolar verdi biz bunu bedava sunuyoruz gibi açıklamada bulundukları belirtildi. Twitch ne derece zarara uğradı tam olarak bilinmezliğini koruyor şirket bu konuyla alakalı toparlanmaya ve daha güvenli olmak için çalışmalarını sürdürüyor.  

twitch Hakkında


twitch ya da Twitch.tv, elektronik spor ve video oyunu odaklı canlı görüntü akışı platformu.[3] Haziran 2011'de Justin.tv kurucuları Justin Kan ve Emmett Shear tarafından kurulmuştur. Haziran 2011'de genel ilgi alanı olan yayın platformu Justin.tv'nin bir yan ürünü olarak sunulan site, öncelikle video oyunlarının canlı akışına odaklanıyor. Her ay 43 milyondan daha fazla izleyiciye hizmet vermektedir. Ortalama izlenme süresi ise 1,5 saattir.[4][5][6] Şubat 2014'te ABD'de internet trafiğinin en büyük dördüncü kaynağı olarak belirlenmiştir.
Eylül 2014 yılında Twitch, Amazon tarafından 970 milyon Amerikan doları karşılığında satın alınmıştır.[7] daha sonra şirketin abonelik hizmeti Amazon Prime ile sinerjilerin ortaya çıkmasına yol açtı. Twitch daha sonra Curse LLC'ni satın aldı.
Bilgilere göre, Twitch'in Temmuz 2020'de yaklaşık 7,46 milyon aktif yayıncısı vardı. Günlük izleyici 15 milyon, aylık kullanıcı sayısı 140 milyon olarak belirlendi. vikipedi


Yorumlar

Yorumunuz için teşekkür ederiz!

Daha yeniDaha eski
google news bton