Ankara’da Kır Düğünü Yapmak İstiyorsanız Bilmeniz Gerekenler

Ankara’da Kır Düğünü Yapmak İstiyorsanız Bilmeniz Gerekenler 


Ankara’da şehrin kalabalığından uzakta, büyülü bir düğün hayal ediyorsanız açık hava mekanları sizin için ideal. 


Doğanın ve yeşilliğin içinde bir düğün planlamak için Düğün.com https://dugun.com üzerinde şehrinizdeki yüzlerce farklı seçeneği bulabilirsiniz. Hayallerinizdeki kır düğünü için en uygun mekanı seçerken hava durumu başta olmak üzere birçok kriteri dikkate almalısınız. 


Ankara’da özellikle çok yağış alan kış ve sonbahar aylarında bir kır düğünü planlamayı düşünenler için farklı düğün mekanlarının çeşitli önlemleri mevcut. Alternatif kapalı düğün alanı ve açılır kapanır kır alanları olan mekanlar arasından tercih yapabilirsiniz. Buna ek olarak dış mekanları çeşitli yollarla ısıtan firmalar da mevcut. Masaları ısıtıcılı olan mekanlar davetlilerinizin açık havada ancak üşümeden güzel bir akşam geçirmesi için ideal olabilir. 


Kır düğünü planlarken dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ise davetli sayınız. Düğün mekanınızı seçerken kır alanının bütün davetlilerinize yetecek genişlikte olmasına dikkat etmelisiniz. Bunun için davetli sayınıza uygun firmaları bularak görüşebilirsiniz.


Düğün için planlama yaparken davetli sayınıza göre kişi başına veya toplamda ne kadarlık bir bütçe ayırmak istediğinizi belirlemek çok önemli. Ankara’da geniş seçenek yelpazesiyle birçok kır düğünü mekanı bulunması sizin için bir avantaj olacaktır. Bütçenizi hesaplarken aklınızdaki firmalarla paket seçenekleri sunup sunmadıklarını konuşabilirsiniz. Paket seçenekleriyle düğün organizasyonu yapan bazı mekanlar fotoğrafçı, müzisyen, mekan dekorasyonu gibi hizmetleri sunuyorlar. Bu paketler arasından bir seçim yapmak düğün masraflarınızı azaltacak ve harcamanız gereken vakitten de tasarruf sağlayacaktır. 


Bütçenizi düşünürken Ankara’daki kır  alanı bulunan düğün mekanlarının fiyatlarının mevsimsel olarak değiştiğini göz önünde bulundurmak isteyebilirsiniz. Özellikle yaz ve ilkbahar mevsimlerde açık hava düğünlerine talep artıyor. Artan talepler doğrultusunda mekanların fiyatları da yükselir. Ankara’da açık ve güneşli bir günde kır düğünü düzenleyecekseniz düğün mekanına ayırdığınız bütçeyi daha yüksek tutmanız gerekebilir. 


Kır düğününüzden önce düğünü yapacağınız mekanda özel fotoğraf çekimleri de yapabilirsiniz. Kır alanlarının düğün öncesi fotoğraf çekimi için kullanmaya açık olup olmadığını dilediğiniz firmalara sorarak öğrenebilirsiniz. Böylece gelin damat fotoğraflarınız ve düğünde çekilen fotoğraflarınız bir bütünlük içinde olacaktır. Eğer anlaştığınız firmayla çalışan bir fotoğrafçı yoksa hem özel çekiminiz hem de düğün gününüz için bir fotoğrafçıyla anlaşmanız gerekir. Birlikte çalışacağınız fotoğrafçının dış mekan çekimlerinde tecrübeli olması ışık, açı gibi önemli fotoğraf kriterlerinin karşılanmasını sağlar. 

   

Ankara’da Kır Alanı Bulunan Mekanlar Arasından Tercih Yapmanın İpuçları 

Hayallerinizle uyum içinde bir kır düğünü organize edebilmek için öncelikle birbirinden çok farklı kır alanı seçenekleri olduğunu bilmeniz gerekir. Bazı kır düğünü alanlarında ağaçlar yoğunluktayken bazılarında ise geniş bir alanda yalnızca çimenler bulunuyor. Eğer ağaçların ışıklarla süslendiği, ağaçlardan salıncakların sallandığı bir düğün hayal ediyorsanız tercihinizi ağaçlı kır alanlarından yana kullanabilirsiniz. Eğer yemyeşil çimenler arasında bir kır düğünü istiyorsanız çimenlik mekanları seçebilirsiniz. 


Eğer yemekli bir düğün düşünüyorsanız, düğün mekanınıza karar verirken sundukları yemek hizmetleri de çok önemlidir. Davetlileriniz için ana yemeği de içeren ikramlar planlıyorsanız beğendiğiniz düğün firmalarıyla menüleri hakkında görüşmek isteyebilirsiniz. Bazı mekanlar sabit menüler sunarken, bazıları ise talepleriniz doğrultusunda bir menü oluşturabiliyorlar. 


Örneğin; İtalyan veya Meksika mutfağından yemeklerin servis edilmesini istiyorsanız firmaya bu konuda tecrübelerini sorabilirsiniz. Kimi mekanlarda ise kendi anlaştığınız başka yemek firmaları veya aşçılarla çalışma olanağınız var. Eğer ayrıca bir yemek firmasıyla anlaşmak isterseniz bunu bütçe planlamanıza eklemelisiniz.


Kır düğününüz için düğün pastası seçimi yaparken pastanın çiçekli süslemelere sahip olması veya düğün konseptinizle uyumlu bir pasta seçmek çok şık bir görüntü oluşturacaktır. Ayrıca pastanızın pastel tonlarında renklerden oluşması doğal mekandaki düğününüzle uyumlu bir görüntü oluşturacaktır. Bunun için pembe, turuncu ve sarı tonlarındaki pastalar tercih edilebilir. 


Bunun yanı sıra davetlilerinize vereceğiniz küçük hediyelerin de doğal tonlarda ve çiçek, yaprak gibi desenler içermesini isteyebilirsiniz. Hatta kır düğünlerinde davetlileriniz için şık bir şekilde paketlenmiş ağaç tohumu, kaktüs gibi kalıcı hediyeleri de düşünebilirsiniz. 


Eğer Ankara’da kır alanı bulunan mekanlarda bir düğün organize etmek istiyorsanız Ankara kır düğünü mekanlarını https://dugun.com/kir-dugunu/ankara inceleyebilirsiniz. 



Yorumlar

Yorumunuz için teşekkür ederiz!

Daha yeniDaha eski
google news bton