10 Adımda Alışveriş Sitesi Kurmak

10 Adımda Alışveriş Sitesi Kurmak

10 Adımda Alışveriş Sitesi Kurmak

Alışveriş sitesi kurmak ve internetten satış yapmaya başlamak isteyen işletmeler belirli hazırlıkları yaptıktan sonra e-ticaret sektörüne adım atabilmektedir. E-ticaret başlamadan önce yapılması gereken hazırlıklarda titiz bir şekilde çalışan işletmeler e-ticarette daha kolay başarılı olabilmektedir. Aksi halde titiz bir şekilde çalışmayan markalar karşı karşıya kalabilecekleri zorlukları aşamayacak ve bu da e-ticarette yavaş ilerlenmesine neden olacaktır.


Alışveriş sitesi kurmak ve internetten satış yapmaya başlamak isteyen kişi ve işletmeler için hazırladığımız bu yazımızda sizlere e-ticaret hakkında bilgi vereceğiz ve e-ticaret nasıl yapılır sorunuzu yanıtlandıracağız. Siz de yazımızı inceleyebilir ve markanıza ait bir e-ticaret sitesi kurarak internetten satışa başlayabilirsiniz.


E-ticaret Yapacağınız Sektöre Karar Verin


Alışveriş sitesi kurmak için ilk yapmanız gereken çalışma e-ticaret ile internetten ürün satışı yapacağınız sektöre karar vermek olmalıdır. Bu noktada elektronik ürünlerden beyaz eşyaya anne ve bebekten erkek giyime kadar faaliyet gösterebileceğiniz birçok sektör bulunmaktadır.


Genellikle işletmeler bu sektörler arasından karar verirken e-ticaret istatistiklerini incelemekte ve e-ticaret sektöründe en çok büyüyen sektörleri keşfetmektedir. Yapılan bu çalışma ise sektör seçimini ve satılacak ürün seçimini kolaylaştırmaktadır.


Satacağınız Ürünleri Belirleyin


Alışveriş sitesi kurmadan önce yapmanız gereken bir diğer çalışma da satılacak ürün ve hizmetlere karar vermek olmalıdır. Faaliyet göstereceğiniz sektöre karar verdikten sonra sattığınız ürün ve hizmetleri belirlemek e-ticarette daha hızlı yol almanızı sağlamaktadır.


Bu noktada e-ticaret firmaları genellikle internetten satılacak ürün tavsiyelerini incelemekte, Pazaryeri platformlarındaki müşteri yorumlarını ve değerlendirmelerini analiz etmektedir. Böylece markalar talebin fazla olduğu ürünleri görerek onları stoklamakta ve e-ticarette talebi olan ürünlere yönelerek satışlarını artırabilmektedir. 


Hedef Kitlenizi Tespit Edin


E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren markaların ürün ve hizmetlerini satmak istediği bir kişi topluluğu bulunmaktadır. Bu topluluğa da hedef kitle adı verilmektedir. Markaların ürün fiyatlandırma, rekabet, dijital pazarlama stratejileri genellikle hedef kitlelerinde yer alan kişilere göre farklılık gösterdiği için e-ticaret firmalarının bu kişileri önceden belirlemesi ve tanımaya çalışması doğru stratejiler ile doğru adımlar atmalarını sağlayacaktır.


Bu nedenle alışveriş sitesi kurmak isteyen her kişi ve işletmenin hedef kitlesini tespit etmesi ve bu hedef kitleye uygun stratejiler geliştirmesi gerekmektedir.


Şirket Kuruluşunuzu Yapın


Markanızın ürün ve hizmetlerini satmak istediğiniz hedef kitleyi de belirledikten sonra alışveriş sitesi kurmak için bir şirket kuruluşu yapmanız gerekir. İlgili mevzuatlara göre internetten satılan her ürün için fatura kesme zorunluluğu bulunur ve bu şartı karşılamak için ise markalar şahıs, limited ve anonim şirket türlerinden birisini seçerek şirket kuruluşu gerçekleştirir.


Şirket kuruluşu yapmadan önce bu süreci yönetmek için işletmeler mali müşavir ve muhasebeciler ile anlaşır ve şirket kuruluş süreçlerini daha hızlı bir şekilde gerçekleştirir.


Tedarikçiler ile Anlaşın


Alışveriş sitesi kurarak internetten ürün satmak için ilgili ürünlerin elinizde olması gerekir. Bu noktada e-ticaret firmaları ya belirli tedarikçiler üzerinden satacakları ürün ve hizmetleri stoklar ya da dropshipping yöntemi ile satış yapmaya başlar. 


Her iki satış yönteminde de tedarikçi seçiminin önemli olduğunu bilmeniz gerekir. Tedarikçinizi seçerken ürün fiyatları, anlaşma koşulları, e-ticarete olan hakimiyet gibi birçok unsuru göz önünde bulundurarak seçim yapmanız önemlidir. 


E-ticaret Alt Yapınızı Satın Alın


E-ticaret ile satacağınız ürün ve hizmetleri hedef kitlenizde yer alan kişilere sergilemek için bir e-ticaret sitesine ihtiyacınız bulunmaktadır. Genellikle bu noktada e-ticaret yapacak firmalar:


  • E-ticaret sitesi yazdırma
  • Açık kaynak kodlu e-ticaret alt yapısı
  • Hazır e-ticaret alt yapısı

Gibi yöntemler ile e-ticaret sitelerini kurmayı tercih etmektedir. Özellikle e-ticarete profesyonel olarak başlamak isteyen markalar da bu noktada Ticimax gibi profesyonel e-ticaret alt yapıları ile çalışmayı önemsemektedir.


E-ticaret Sitenizin Tasarımını Yapın


E-ticaret alt yapısı seçiminin ardından her markanın bir site tasarımına ihtiyacı bulunur. Markaların sitelerini tasarlarken de göz önünde bulundurması gereken belirli unsurlar yer alır.


  • E-ticaret sitesinde kurumsal kimliği yansıtmak
  • Responsive tasarım ve temalar kullanmak
  • Profesyonel ürün fotoğrafı çekimi yapmak
  • Kurumsal sayfaları tasarlamak
  • Güvenliği ön planda tutan bir tasarımı benimsemek
  • Kullanıcı deneyimi tasarımına önem vermek

E-ticaret sitesi tasarımında olmazsa olmazlardır. Sizler de bunları önemseyerek markanıza ait e-ticaret sitenizi tasarlayabilirsiniz. Böylece müşterilerinize güven veren bir tasarım sayesinde daha fazla satış yapma imkânı bulabilirsiniz.


Sanal Pos Anlaşması Yapın


Site tasarımınızı tamamladıktan sonra ödeme sistemleri ya da bankalar ile iletişime geçerek sanal pos anlaşması yapmanız gerekmektedir. Sanal pos anlaşmaları markaların sanal pos entegrasyonunu kolaylaştıran ve e-ticaret siteleri üzerinden kredi kartı ya da banka kartı ile ödeme tahsil etmelerini sağlayan anlaşmalara verilen isimdir. 


  • Anlaşma şartları
  • Sanal pos komisyon oranları
  • Taksit seçenekleri
  • Ödeme günleri

Gibi unsurları göz önünde bulundurarak işletmeler sanal pos firmalarını seçebilmekte ve anlaşmaya varabilmektedir.


Kargo Anlaşması Yapın


Alışveriş sitesi kurmak için markalar tüm hazırlıklarını tamamladıktan sonra kargo anlaşması da yapar. Kargo anlaşması markaların ürün ve hizmetlerini müşterilerine uygun fiyatlar ile teslim edilmesini sağlar. 


  • Desi başı gönderim ücretleri
  • Adresten alma şartları
  • Kapıda ödeme sistemi
  • Sigortalı gönderim seçeneği
  • Kargo kotası

Gibi önemli unsurlar markaların anlaşma yaparken göz önünde bulundurduğu başlıca unsurlardır. Sizler de bunlara dikkat ederek çalışacağınız kargo firmasına karar verebilirsiniz.


Ürün ve Hizmetlerinizi Tanıtın


Alışveriş sitenizi kurduktan sonra hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşabilmeniz için dijital pazarlama çalışmaları yapmanız gerekmektedir. Sosyal medya pazarlaması, Google Ads, seo çalışması, e-mail ve sms marketing, Influencer marketing gibi dijital pazarlama yöntemleri markaların bu noktada en çok tercih ettiği yöntemler arasında yer almaktadır. 


Siz de bu tür çalışmalar yapabilir ve hedef kitlenizde yer alan kişilere marka, ürün ve hizmetlerinizi tanıtarak satışlarınızı artırabilirsiniz.


Ticimax ile Alışveriş Sitenizi Kurun


Alışveriş sitesi kurmak için sizler de Ticimax e-ticaret alt yapısını tercih edin. Ticimax e-ticaret alt yapısı sayesinde sitenizi kolayca ve hızlıca kurarak anında satış yapmaya başlayın. Ticimax e-ticaret alt yapısında yer alan modüller ve özellikler ile markanızın e-ticaret süreçlerini kolayca yöneterek e-ticaret başarılı olun. 



Yorumlar

Yorumunuz için teşekkür ederiz!

Daha yeniDaha eski
google news bton