2022 Yılı En düşük emekli maaşı 2500 TL oldu

En düşük emekli maaşı 2500 TL oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı'nda en düşük emekli maaşının 2500 TL olacağını açıkladı.

2022 Yılı En düşük emekli maaşı 2500 TL oldu
2022 Yılı En düşük emekli maaşı 2500 TL oldu

Çalışma ve Sosyal güvenlik bakanlığı:

"Emeklilerimiz için ise; en düşük emekli maaşı 2500 TL olarak belirlendi. Böylece aylık geliri 1500 TL’den başlayan 1 milyon 266 bin emeklimizin maaşını 2500 TL’ye yükseltmiş oluyoruz."açıklamasında bulundu. 
Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanlığı memur zammı ile alakalı olarakta bir paylaşımda bulundu :

" Memurlarımızın Ocak ayındaki yüzde 5’lik toplu sözleşme dönem zammını yüzde 2,5 artışla yüzde 7,5 olarak uygulama kararı aldık. Böylece memurlarımızın maaş artış oranını yüzde 30,5’a çıkartarak onlara ilave bir sosyal destek sağlıyoruz."denildi. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamalar :
2022 Yılı En düşük emekli maaşı 2500 TL oldu
2022 Yılı En düşük emekli maaşı 2500 TL oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan : “HİÇBİR EMEKLİMİZ 2500 LİRANIN ALTINDA MAAŞ ALMAYACAK”

Şimdi geldik emeklilerimize, bugün herhalde ağırlıklı olarak o bekleniyor.

Emeklilerimizin maaşlarında ise genel olarak enflasyon oranı kadar artış zaten yapıyoruz. Buna ilave olarak, düşüm maaş alan emeklilerimizle ilgili yeni bir alt sınır belirledik, yeni düzenlemeye göre hiçbir emeklimiz 2500 liranın altında maaş almayacak. Böylece aylık geliri 1500 liradan başlayan 1 milyon 266 bin emeklimizin maaşlarını 2500 liraya yükseltmiş oluyoruz. Temmuz ayında hem memurlarımızın, hem emeklilerimizin maaşlarına yapılacak yüzde 7 toplu sözleşme artışına ilave olarak şayet gerekiyorsa enflasyon farkı da ilave edilecektir.

Bugün buradan bir kez daha Türkiye’nin demokratik ve ekonomik kalkınmasında attığımız tarihî adımları, yeni ekonomi programımızı başarıyla neticelendirerek taçlandırmanın sözünü veriyoruz.

Yatırımıyla, istihdamıyla, üretimiyle, ihracatıyla, cari dengesiyle hedeflerine ulaşmış, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmuş Türkiye’ye hiç olmadığı kadar yakınız. Geçmişte bu tür kritik dönemlerde ihtiyacı olan atılımları tek parti faşizmin çarpık uygulamalarıyla, darbelerle, vesayetin oyunlarıyla, siyasi istikrarsızlıkla, terörle ve daha pek çok tuzakla kaçırmış bir ülkeyiz. Allah’ın yardımı ve milletimizin desteğiyle inşallah bu defa tarihi tekerrür etmeyecek, aynı hüzünlü tabloyla karşılaşmayacak, aynı bedelleri ödemeyeceğiz, çünkü bu defa ibret alacağımız muazzam birikimler ve asla vazgeçemeyeceğimiz muazzam kazanımlarla yolumuza devam ediyoruz. Son 20 yılda milletimizle birlikte pek çok sınamadan anlımızın akıyla geçtik. Vesayetin gücünü beraber törpüledik. Kalkınma altyapımızı beraber güçlendirdik. Demokrasimizin standartlarını beraber yükselttik. Her bir insanımızı kucaklayan hak ve özgürlükleri beraber genişlettik.

Şu anda ekranları başında bizi izleyen milletime özellikle sesleniyorum; biz size aşığız, biz sizin dertliniz olan bir iktidarız ve biz terör örgütlerine karşı olan mücadelemizi bu can bu tende oldukça sonuna kadar vermekte kararlıyız. PKK’sından FETÖ’süne tüm terör örgütlerinin başını hep birlikte ezdik.

Yorumlar

Yorumunuz için teşekkür ederiz!

Daha yeniDaha eski
google news bton