Süleyman Soylu'nun Muhtarlar Günü Mesajı

Süleyman Soylu'nun Muhtarlar Günü Mesajı

Süleyman Soylu'nun Muhtarlar Günü Mesajı



Kamu yönetiminde kurulan ilk sandık, Millet oyuyla yapılan ilk seçimin öznesi olan ve yaklaşık iki yüz yıldır demokrasinin, Millet iradesinin en kesintisiz, en yalın şekilde vücut bulduğu o güzel insanlara, muhtarlarımıza, şükranlarımızı sunduğumuz bir güne daha kavuşmanın mutluluğu içindeyiz.
 
Seçildiği andan itibaren, hiçbir ayrım gözetmeksizin mahalledeki herkesin yanıbaşında ve mahalledeki her sorunla doğrudan muhatap olan, ilgilenen, çözüm arayan muhtarlarımız; idari yapımızdaki tüm değişimlere rağmen bir “demokrasi sabiti” olarak yerini ve önemini muhafaza etmiştir.
 
Muhtarı işin merkezine almak, demokrasiyi tahkim etmek demektir. Milletin sesini daha çok duyabilmek, Milletle daha çok temas edebilmek, Milletin rehberliğinden istifade edebilmek demektir.
 
Bu noktadan hareketle, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın doğrudan takip ettiği ve yönlendirdiği bir anlayışla, muhtarlarımızın etkinliğini ve hizmet kalitesini artırmaya yönelik önemli adımlar attık. Özlük haklarının iyileştirilmesinden, kurumsal aidiyetin oluşturulmasına; dijital altyapılarının kurulmasından, kamu yönetim birimlerimizin muhtarlarımızla iletişimi artırmasına kadar pek çok konuda girişimlerimiz oldu.

Halihazırda, muhtarlıklarımızın kapasitesini artırmak ve muhtarlarımızın yükünü hafifletmek adına yeni projelerin ve geleceğe dönük yeni adımların çalışması içindeyiz.
 
Elbette ki bütün bunlar; yeni bir anlayışın; Milleti merkeze alan, Millet iradesinden güç almaya önem veren ve bu bağlamda muhtarı, şehir hayatının da önemli bir öznesi olarak gören anlayışın yansımalarıdır.
 
Bu vesileyle, gelecekte daha verimli çalışmalar ortaya koyacağımıza inandığım saygıdeğer muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü tebrik ediyor; bugüne kadar Aziz Milletimize hizmet etmiş, emek vermiş; afetlerden 15 Temmuz’a kadar her türlü fedakârlığı ortaya koymuş, yeri geldiğinde görevi başında Şehit olarak emanete sadakatini en yüce makamda tescil etmiş muhtarlarımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.

Kaynak:https://www.icisleri.gov.tr/bakanimiz-sn-suleyman-soylunun-muhtarlar-gunu-mesaji-19102021

Yorumlar

Yorumunuz için teşekkür ederiz!

Daha yeniDaha eski
google news bton